close
България

Полицай е убит при престрелка край Елхово, извършителите са избягали

policiq

Полицай е убит при престрелка в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция.

Стрелбата между неизвестни извършители и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник,съобщава БНТ. По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

Около 20:35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на „Гранична полиция“ и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната бразда, където се е случил инцидента.

Сигнал за него е подаден снощи, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на „Гранична полиция“ и военнослужещ, които изпълняват служебните си задължения по охрана на границата. След стрелбата граничният полицай е прострелян и загива на място, а военнослужещият успява да се оттегли от мястото.

Загиналият полицай е около 30-годишен от Елхово. За стрелбата са били уведомени турските гранични власти и е проведена среща между българските и турските гранични полицаи, за да се установи и открие стрелеца.

Очаква се днес вътрешният министър Иван Демерджиев да даде повече информация.

По думите на кметският наместник на с. Голям Дервент Иван Франсъзов почти всеки ден от тук преминават мигранти, които не създават напрежение сред местното население.