close
България

Полицейска акция в Твърдица

policiq

Шест престъпления са разкрили полицейски служители на РУ-Твърдица  в хода на специализирана операция по опазване на селскостопанската продукция. Акцията е проведена в края на миналата седмица на територията на община Твърдица. Проверени са 116 лица и 38 автомобила и превозни средства с животинска тяга. В хода на операцията полицейските служители са хванали на място лица, които извършват кражба на зелен орех. Иззетото общо количество е около 50 килограма. Случаите на кражба на орехи са шест, за които в  РУ-Твърдица са образувани проверки. По време на операцията са констатирани 25 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД, ЗОСИ и Наредбата на Общината. На нарушителите са съставени актове и фишове.

От 25 до 27 август на територията на РУ-Твърдица е осъществена полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност в населените места, в който няма постоянно полицейско присъствие. Извършени са проверки на 65 лица и 33 автомобила и превозни средства с животинска тяга. Констатирани са 10 нарушения на ЗБЛД и Наредбата на Общината.

В хода на операцията полицейски служители на РУ-Твърдица са установили случай на притежание на наркотични вещества. На 25 август, около 23,10 часа, в село Сборище е спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 19-годишен младеж от град Твърдица. В хода на проверката той доброволно е предал две пликчета, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. По случая е образувано бързо производство.