close
България

Полицейска операция в Нова Загора

policiq

Полицейска операция в районите на учебните заведения в град Нова Загора е проведа на 17 ноември с цел противодействие на престъпленията, свързани с употребата и разпространение на наркотични вещества. Служители на РУ-Нова Загора са провели срещи с директорите на 6 учебни заведения в града, извършили са проверки в питейни заведения и търговски обекти в близост до училища и детски градини. Извършени са проверки на лица, склонни към противозаконни действия.

В хода на операцията са съставени актове по ЗДвП и ЗБЛД. Разкрити са две престъпления- задържан е 21-годишен мъж при опит да открадне два мобилни телефона от паркиран лек автомобил на улица „Георги Бенковски“ в град Нова Загора; при проверка на лек автомобил „Фолксваген“ са иззети около 3 грама марихуана и 1 грам метамфетамин. Образувани са досъдебни производства.

Полицейски служители на РУ-Нова Загора са установили водач, употребил наркотици и неправоспособен, който системно управлява МПС.

На 19 ноември, около 20,40 часа, в град Нова Загора е спрян лек автомобил „Опел Корса“, управляван от Т.С.(22г.). При проверката  се установява, че Т.С. е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС.

В 23,40 часа, също на 19 ноември, в град Нова Загора е извършена проверка на 37-годишния П.А., водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“. Установява се, че П.А. управлява след употреба на наркотично вещество- метамфетамин.

Образувани са бързи производства.