close
България

Полицейски операции в Сливенско

kat

Трима са хваната да управляват след употреба на наркотици в рамките на операция по пътна безопасност в Нова Загора. На 25 януари от 8 до 16 часа са извършени масови проверки на места с повишена концентрация на ПТП. На място са извършване проверки за употреба на наркотични вещества. На трима водачи пробите са се оказали положителни. Въз основа на показанията на техническите средства в  РУ-Нова Загора са образувани едно досъдебно и две бързи производства.

В рамките на операцията са проверени 71 превозни средства и 79 лица. Констатирани са 25 нарушения. Съставени са 2 акта и 20 глоби с фиш.

Операцията е в ход от 21 януари и ще продължи до края на месеца. Целта е намаляване на предпоставките за възникване на пътни произшествия, като акцент са пешеходците. Тя е част от активните мерки по пътна безопасност, планирани от Главна дирекция „Национална полиция“.

Управление след употреба на алкохол,  нерегистрирано МПС и неправоспособност са установили полицейски служители при операция по пътна безопасност в малките населени места на община Сливен. Операцията е проведена на 25 януари на територията, обслужвана от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен. В село Сотиря е установено управление на нерегистрирано МПС- мотоциклет „Ямаха“. Превозното средство е управлявано от момче на 15 години от същото село. По случая е образувано досъдебно производство.

Водач с алкохол над 1,2 промила е хванат да управлява лек автомобил „КИА“ в село Гавраилово. Пробата е извършена в 22,15 часа, водачът е мъж на 26-годишен мъж от същото село. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицейски служители са установили водач на МПС, който управлява в период на лишаване от правоуправление. Проверката е извършена на 25 януари в град Котел. Водачът е мъж на 27 години от село Тича. По случая в РУ-Котел е започнато бързо производство.