close
България

Полицията в Бургас задържа 37-годишен мъж при спецоперация срещу домовите кражби

policiq

На територията на Бургас – град е проведена специализирана полицейска операция с цел задържане на извършители на домови кражби, в резултат на която около 10.30 ч. на 07.12.т.г. в района на бл. 51 в ж.к. «Славейков», служители от Второ Районно управление – Бургас задържали обявеният за общодържавно издирване Х.Л., 37- годишен от Бургас.

Х.Л. е криминално проявен, с две влезли в сила присъди за извършени престъпления от общ характер / с цел избягване на изтърпяването им, бургазлията се укрил и е обявен за общодържавно издирване с мярка «задържане и привеждане в затвора»/.

Към момента 37 годишния бургазлия е обвиняем по три досъдебни производства за извършени кражби, за които също е обявен за издирване.

Забелязвайки полицейските служители от Второ Районно управление – Бургас, Х.Л. направил опит за избяга, изхвърляйки на земята пластмасова кутийка с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/. Задържан е за срок от 24 часа. При извършения личен обиск е намерена сумата от 4 000 лв., за чийто произход бургазлията нямал адекватно обяснение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Извършено е претърсване в условията на неотложност в апартамента, обитаван от Х.Л., разположен в бл. 361 в ж.к. «Меден Рудник». Намерени и иззети са два преносими компютъра, четири мобилни телефона, таблет и дамски часовник / всички с неустановен към момента произход/. Вероятно същите са предмет на домови кражби, като към момента се установяват собствениците на вещите.
Работата по случая продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.