close
България

Полицията в Бургас разкри нарколаборатория и ферма за канабис

marihuana

Поредна нарколаборатория, комбинирана с ферма за отглеждане на канабисови растения, бе неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас.

В частен дом, разположен на ул. «Болярска» № 9, обитаван под наем от 41-годишния Г.Г. от Бургас, е открито пригодено и оборудвано помещение с всички необходими технически съоръжения за отглеждане на канабис. Намерени и иззети са осем саксии с канабисови растения / в различен стадий на растеж/, както и халогенни лампи, вентилатори, влагоабсорбатори, термометри, барометри и др.

Открити са и четири стъклени буркани / всеки, съдържащ суха зелена растителна маса / марихуана/, бурканче с жълто кристалообразно вещество / амфетамин/, плик с бучка бяло прахообразно вещество / метамфетамин/ и електронна везна.

Общото количество на намереното наркотично вещество е : марихуана с общо тегло около 200 гр., метамфетамин /пико/ – около 5 гр. и амфетамин – около 12 гр.

Г.Г. е задържан за срок от 24 часа.

Работата по цялостното документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.