close
България

Поморие посреща Великден с народна музика и танци

pomorie

Шарени Великденски хора ще се извият в Поморие за седма поредна година. Превърналото се в традиция надиграване ще се състои на 16.04.2017 г. /неделя/ от 11.00 часа, на площада пред НЧ „Просвета 1888”. Участие в него ще вземат групите на Танцов клуб „Раковина” с ръководител Владимир Данаилов, Танцов клуб „Чайка” и Българо – гръцкото дружество, ръководени от Лиляна Христова, и Фолклорен клуб „Силкосия” с художествен ръководител Ангел Стойков. Танцовата забава се организира от Община Поморие и ЦПЛР – ОДК Поморие и в нея могат да се включат всички жители и гости на града.

Програмата за най-светлия християнски празник ще започне още в 9.30 часа с музиката на Общинския духов оркестър и ще продължи с изпълненията на певческа група „Тракийка”, семейство Драганови и децата от ДГ „Веселушко” в градинката до ресторант „Св. Георги”. В 10.00 часа там ще бъде открита и изложба-базар на обредни хлябове „На Великден заедно”.

Нека заедно да отбележим Божието Възкресение!

Вижте пълната програма за 16.04.2017 г. /неделя/:

9:30 часа – Начало на празничната програма с Общински духов оркестър, гр. Поморие

10:00 часа – Музика и песни в изпълнение на певческа група „Тракийка, семейство Драганови и децата от ДГ „Веселушко”, гр. Поморие

10:30 часа – Изложба базар „На Великден заедно”
Място на провеждане: Градинката до ресторант „Св. Георги”, гр. Поморие

11:00 часа – Начало на Великденските хора
Място на провеждане: площад „Св. Св. Кирил и Методий”

16:00 часа – Служба в храм „Свето Рождество Богородично
Място на провеждане: храм „Свето Рождество Богородично”, гр. Поморие