close
България

Пореден случай на детска агресия – този път в Ямбол

lineika

Пореден случай на детска агресия, този път в Ямбол. Момчета на 14 години биха братче и сестриче на 6 и 8 години, защото ги дразнели. Момичето е с хематом на главата и със съмнения за комоцио, предава bTV.

Инцидентът станал около 20 часа в сряда в оживен квартал,близо до голяма търговска верига в Ямбол. Група ученици на възраст между 14 и 16 години вървели по улицата, когато по-малките деца започнали да ги обиждат и дразнят.

Те отговорили с блъскане и удари, при което момиченце на 8 години паднало на земята и си ударило главата.
То било с двете си братчета-близнаци. Едно от момчетата също е с леки наранявания.

Сестричката му бе прегледана в Спешното отделение на болницата и освободена, но ще бъде под наблюдение заради съмнения за комоцио.

Ето какво съобщава ОДМВР-Ямбол за случая:

На 9 август в 20:25 ч., на тел:112, в ОДМВР-Ямбол, е получен  сигнал  за настъпил инцидент  между 5 деца, до търговски обект в комплекс «Диана». На място е изпратен полицейски екип. Всички участници са  установени. Едно от децата е прегледано в ЦСМП-Ямбол и освободено. По случая е образувана преписка в РУ- Ямбол. Уведомени са дежурен прокурор от Ямболска районна прокуратура и отдел «Закрила на детето» при Дирекция «Социално подпомагане» – Ямбол.  Работата продължава.