close
България

Постоянен арест за производител на дрога

syd

На 06.07.2017 год. в с.Тополчане, обл. Сливен, в къща на улица „Никола  Вапцаров“, обитавана от обв. Вячеслав С., от служители при ОД МВР Сливен, е било извършено претърсване и изземване, при което са били открити високорискови наркотични вещества, уреди, служещи за производството на такива и вещи – предмет на заявени кражби.

На следващия ден Окръжна  прокуратура Сливен повдигна обвинение, задържа за 72ч. и внесе искане в ОС-Сливен за определяне на постоянна мярка за неотклонение спрямо обв. Вячеслав С. за извършено тежко умишлено престъпление – затова че на 06.06.2017г. в с.Тополчане Обл. Сливен, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – метамфетамин –  престъпление по чл.354а ал.І изр.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Разследването по делото се провежда от разследващ полицай  при РУП Сливен.

Деянието, предмет на настоящото наказателно производство, е извършено в изпитателния срок по предходно осъждане на Вячеслав С. отново за притежание и разпространение на наркотични вещества.

В късните часове на 07.07.2017г. Окръжен  съд Сливен уважи като основателно внесеното искане и наложи постоянна мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

Определението на Окръжен съд Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.