close
България

Постоянен арест за разпространител на дрога

syd

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража Турхан М. ( на 47 г. от гр. Сливен). Той е обвинен за това, че на 14.06.2017г. в гр. Сливен, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества- около 10 грама метамфетамин – престъпление по чл.354а, ал.1, изречение 1, предл.4 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Престъплението, в извършването на което Турхан М. е обвинен, се наказва с „лишаване от свобода“ от 2г. до 8 г. и с „глоба“ от 5000 лв. до 20 000 лв.

Според прокурора от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Турхан М. е извършил престъплението, в което е обвинен. Видно от справката му за съдимост Турхан М. е осъждан многократно в периода 1996г. – 2008г., като последните му осъждания са за престъпления по същия член от НК. При претърсване на обитавания от него адрес са открити електронна везна и тръбички, които служат за употреба на наркотични вещества. Обвиняемият не работи и не живее на постоянния си адрес. С тези мотиви прокурорът подчерта, че Туран М. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Турхан М.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.