close
Свят

Почина Матю Пери от сериала „Приятели“

980x551_1698551746

На 54-годишна възраст почина Матю Пери – звездата от хитовия сериал „Приятели“.

Актьорът, когото познаваме в ролята на винаги забавния Чандлър Бинг, е бил открит в джакузи в дома си в Лос Анджелис, съобщават световните медии.

Според The Los Angeles Times полицията е реагирала на сигнал за „вероятен сърдечен арест“ около 16 часа местно време.

Не се съобщава причина за смъртта, като на място не са открити признаци на насилие, наркотици или алкохол. Отделът за грабежи и убийства разследва случая за момента.

Матю Пери е най-известен с ролята на Чандлър от сериала „Приятели“, който се излъчва 10 сезона в периода между 1994 – 2004 година.

През годините страда от алкохолна и наркотична зависимост и разказва подробно за битката си със зависимостите в своята автобиографията Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing, издадена през ноември миналата година.

През годините на два пъти е бил на косъм от смъртта. През 2019 година изпада в кома за две седмици, след като дебелото му черво се спуква заради последствията от прекомерна употреба на опиати.

Тогава първоначално му дават едва няколко процента шанс да оцелее, а когато се стабилизира и идва в съзнание, разбира че му е поставен колостомна торбичка, която трябва да носи близо една година.

Две години по-късно пък, докато е в рехабилитационен център в Швейцария, лекарите прилагат грешно успокоително. То спира сърцето му и в процеса на реанимация се налага да му бъдат счупени осем ребра.

„Съкрушени сме от кончината на нашия скъп приятел Матю Пери“, написаха в официално изявление от Warner Bros. Television Group, която продуцира „Приятели“. „Матю беше невероятно надарен актьор и неизменна част от нашето семейство. Въздействието на неговия комедиен гений се усети по целия свят и наследството му ще продължи да живее в сърцата на много хора.“

От телвизия NBC, която излъчва сериала в продължение на 10-те сезона също изразиха своите съболезнования.

„Невероятно сме натъжени от преждевременната кончина на Матю Пери“, пише в изявлението. „Той донесе толкова много радост на стотици милиони хора по света с невероятните си комедийни умения и иронично остроумие.“ /webcafe.bg