close
България

По време на издирването е обхождано мястото, където бе открит Кристиян

trigrad

Мястото, където е открито тялото на 16-годишния Кристиян, е било обхождано по време на издирването му. Това съобщи пред NOVA Цветан Славков, кмет на Триград, където на 8 юли неправоспособното да шофира момче блъсна с лек автомобил петима пешеходци.

„Мястото е трудно достъпно. Минавано е буквално на 5 метра, където е бил открит Кристиян. Предполага се, че е паднал от скалата, висока 120 – 130 метра, в храстите на пропастта и само малка част от тялото му се е виждаше. Вчера той беше открит от баща си“, обясни Славков и по този начин опроверга информациите, че поради трудната си достъпност точно това място не е било обходено.

Той смята, че Кристиян се е самоубил заради стреса, получил при катастрофата от преди седмици. Според местен жител и участник в издирването, смъртта на Кристиян е нещастен случай. Това е друга версия за инцидента, че момчето се е опитало да се качи на скалата, откъдето да има видимост към селото.

Пътят, където е станала катастрофата на 8 юли, не е осветен, няма и тротоари. Триград се посещава от много туристи и това е предпоставка за бъдещи инциденти. Кметът Цветан Славков каза, че от община Девин са обещали от капиталовите разходи за 2018 година да бъдат заделени средства за изграждане на цялостен тротоар и от двете страни на улицата и за инсталиране на осветление от изхода на пещерата до самото село.

Днес е погребението на момчето.