close
България

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа Юлиян Х., извършил грабеж през 2016 г., след което се укрил в Испания

syd

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража Юлиян Х. ( на 32г. от гр. Сливен). Той е обвинен за това, че на 16.04.2016г. в гр. Сливен в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи от владението на Христо П., с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила- престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр.чл.198, ал.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

След извършването на престъплението Юлиян Х. се е укрил с цел да осуети наказателно преследване срещу него. Напуснал е България и се е установил в Кралство Испания, където е задържан и на база издадена от Прокуратурата Европейска заповед за арест, е доведен в България на 13.06.2017г.

Вчера (16.06.2017 г.), Окръжна прокуратура – Сливен внесе в съда постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо Юлиян Х. Според прокурора от събраните до момента доказателства може да бъде направено обосновано предположение за това, че Юлиян Х. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Юлиян Х. може да се укрие или извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави в ареста обвиняемия. Определението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.