close
България

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража трима души, обвинени в извършване на грабеж

syd-sliven

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Пейчо И., Петър В. и Славейко Ш. Те са обвинени за това, че на 01.12.2017 г. в гр.Нова Загора, в съучастие помежду си, като съизвършители, отнели чужди движими вещи – три мобилни телефона, собственост на мъж и две жени от гр.Нова Загора, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване – престъпление по чл. 198, ал. 1, вр.чл. 20 ал. 2 от НК, за Петър В. и Славейко Ш., и престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр.чл. 198, ал. 1, вр.чл. 29, ал. 1, б. „а“, вр.чл. 20, ал. 2 от НК, тъй като по отношение на Пейчо И. деянието е извършено при условията на опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.

Пейчо И., Петър В. и Славейко Ш. са обвинени и за това, че на 01.12.2017 г., около 23:00 часа, влезли в къща, находяща се в гр. Нова Загора, обитавана от тримата пострадали, като деянието е извършено нощем от повече от две въоръжени лица – престъпление по чл. 170, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че тримата мъже са извършили престъпленията, за които са им повдигнати обвинения. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативния съд – Бургас.