close
България

По следите на окръжния прокурор на Сливен, възпрепятствал изземването на папката с доказателства за горския път за милиони

gospodari

В серия от репортажи „Господари на ефира“ показаха схемите около строежа на горския автомобилен път на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен.

Ето  още от предаването: След разследването на предаването за арогантния горски шеф Пейчо Върбанов бяхме засипани с писма и разкази за това как бившият агент на Държавна сигурност винаги се измъква чист от всички далавери и скандали, в които се замесва неговото име.

Оказва се, че инж. Пейчо Върбанов си осигурява чадър със назначения за работа. Такъв е случаят с жената на окръжния прокурор Пламен Стефанов, която е началник на отдел в предприятието.

Репортерът ни Димитър Върбанов се опита да разговаря с окръжния прокурор Пламен Стефанов, който се опита да се скрие от камерата ни. Ние обаче го изчакахме колкото е нужно, за да го попитаме защо спря действията на икономическа полиция, която трябваше да изземе папката с документи.

„Само ще ви кажа, че това не е вярно. Сега има проверка по случая и ще се установи истината“, каза прокурор Стефанов.

Окръжният прокурор Пламен Стефанов не е направил нищо незаконно, но с разпоредбите си е възпрепятствал изземването на доказателствата.

Потърси ни още един бивш служител на горското, който ни разказа за още нередности в работата на г-н Върбанов.

Той е използвал ловните домове, които е превърнал в резиденции с държавни пари, като свой. Те са използвани за лични нужди и посрещане на високопоставени личности. По закон трябва да са достъпни за ловците, но това на практика не се случва.

Очакваме резултати от проверката Висша касационно прокуратурата по случая.