close
България

Предстои обявяване на поръчките за изпълнение на Индустриален парк Сливен

park4

Предстои обявяването на поръчките за изпълнение на Индустриален парк Сливен, обяви пред журналисти кметът Стефан Радев. Той припомни, че проектът е одобрен по Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/.

„Имаме уведомление вече, че е одобрен проектът на Община Сливен. Провели сме разговори с ФЛАГ за финансирене в частта на Общината за съфинансирането. Имаме идеен проект за първата фаза, или това е първият етап на индустриалния парк – северната част. Предстои обявяването на поръчките за изпълнение. Много е кратък срокът по ПВУ. Ще се опитаме в този кратък срок да изпълним заложените дейности“, заяви кметът.

На въпрос на какъв етап е проектът за разширяване на пътя Сливен – Ямбол, той обясни, че политическата нестабилност е„замразила“ неговото реализиране.

„Още тогава имахме подписан меморандум между трите общини – Сливен, Ямбол и Тунджа. Имахме разговори с регионалния министър. Имахме поети ангажименти, че това ще се случи. В последствие знам, че се работеше от Агенция „Пътна инфраструктура“ по този проблем“, заяви Радев. Той посочи, че са били разработени три варианта на трасе, като е имало и работна група, която е сравнявала вариантите.

„За съжаление последните две години, откакто изпаднахме в тази перманентна нестабилност, този обект като че ли става поредната жертва на нестабилността и няма реално движение. Смениха се много министри на регионалното развитие и благоустройството, много началници на АПИ. Говорили сме си с колегите, че изчакваме да има министър, който да има повече от няколко месеца хоризонт пред себе си, за да поставим лично на него въпроса и настояването да продължи това, което беше започнато“, посочи кметът Радев.