close
България

Президентът Румен Радев: За кратко време Бургас се промени към добро

rumen-radev-dimityr-nikolov

За кратко време Бургас се промени и то към добро. Вижда се наистина как промените в инфраструктурата, в по-добрата градска среда, в трудовата заетост се отразяват и на хората. Безработицата е ниска, има много млади хора. Наистина местното ръководство работи усилено в тази насока.

Това заяви днес президентът Румен Радев на срещата си с кмета на Бургас Димитър Николов.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с децентрализацията и възможностите за предоставяне на по-голяма свобода на общините за насърчаване на бизнеса, туризма, развитието на инфраструктурата, както и за използването на потенциала на изоставените военни имоти, които могат да бъдат трансформирани в икономически зони. По думите на президента предоставянето на по-голяма самостоятелност на българските общини, и като вземане на решения, и във финансово отношение, ще засили и интереса на гражданската активност към процеса на вземане на решения в общините. На срещата беше обсъден още потенциала на летище „Равнец“ и предимствата му за обособяването му като бъдеща икономическа зона.

Президентът Радев поздрави кмета Николов за променения облик на Бургас, както и за създаването на по-добра икономическа перспектива за гражданите на региона.