close
Спорт

Приморско събира „Железните мъже“

silni-myje

Приморско ще бъде домакин на държавното първенство по силов многобой „Айрън Мен“ 2017 г. Състезанието ще се проведе на 29 юли /събота/ от 19.30 часа на площада пред сградата на Общината. То е част от кампанията „Силните срещу дрогата“ и  е под патронажа на кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов.

Единадесет от най-силните мъже на България ще пристигнат в морския град, за да се борят за призовите места в престижното първенство. Най-оспорвана се очаква да бъде борбата за първото място между Мариян Димитров, Иван Майсторов и новия балканския шампион Иван Мрянков. Състезанието ще определи кои атлети ще представят България на международния турнир „Най-силен славянин“ на 4 и 5 август в Словакия. Изключително любопитен ще е и дебютът на новите атлети.

Железните мъже ще мерят сили в шест дисциплини – „Дърпане на пожарен автомобил 12 тона“, „Щафета – Фермерска разходка и Кобилица „, „Лог лифт за максимално повдигната тежест“, „Мъртва тяга с автомобил“ и „Камъните на Атлас“. Най-красивите девойки от публиката ще асистират на мускулестите спортисти.

Много адреналин, силни мъже, красиви жени – всичко това и още много други очаква жителите и гостите на Приморско, които изберат да бъдат част от зрелищното шоу „Айрън Мен“.