close
Спорт

Принудиха Кубрат Пулев да се боксира на 28 октомври

kubrat-pulev

Кубрат Пулев (26 мача, 25 победи, 13 с нокаут) ще се качи на ринга за втория си опит да стане световен шампион на дата, която не е одобрил. Но на дата, одобрена и потвърдена от промоутърската агенция, която го представлява и уж работи в полза на неговите интереси – „Зауерланд“.

Датата, на която Кубрат Пулев – носител на интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория ще се изправи срещу настоящия властелин на планетата и сочен за наследник на иконата Мохамед Али – Антъни Джошуа (19 мача, 19 победи, 19 с нокаут), остава същата, която се тиражира в британските медии от три седмици: 28-ми октомври. Мястото също е ясно: Кардиф.

Това означава, че родната гордост на професионалния ринг разполага с по-малко от два месеца за подготовка за най-отговорния мач в кариерата си. Пулев вече е в Берлин, където тренира под ръководството на легендарния специалист Ули Вегнер, на който се пада изключително тежка задача – по най-бързия начин да избистри най-точната тактика за форсираната от „Зауерланд“ среща с непобедимия Джошуа.

За втори път в 9-годишната си професионална кариера Кубрат Пулев добива правото на официален претендент за световната титла. Първият бе през ноември 2014-та в Хамбург, когато той срещна тогавашния хегемон в тежка категория Владимир Кличко. Загубата от украинеца е единствената досега във визитката на Кобрата в 26-те му професионални двубоя. /bTV