close
България

Природен газ за Сливен ще има

priroden-gaz

„Булгаргаз” отменя плануваното спиране на доставките на природен газ за „Газтрейд Сливен” ЕООД. Това става ясно от писмо на „Булгаргаз”, изпратено до кмета на общината Стефан Радев, до министъра на енергетиката, до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране, синдика на сливенското дружество и други заинтересовани институции.

„Инвестбанк” поема конкретен ангажимент по погасяване на текущите задължения на „Газтрейд Сливен” за доставен природен газ, става ясно от писмото. „Във връзка с това „Булгаргаз” отново ще прояви разбиране, като отмени плануваното преустановяване на доставките на природен газ за „Газтрейд Сливен” ЕООД. Това ни действие е продиктувано и от отговорното отношение, в качеството ни на обществен доставчик, към всички потребители на газоразпределителното дружество”, пише в писмото.

Кметът на Сливен Стефан Радев изрази задоволство от постигнатото към този момент съгласие, но се надява на трайно решение на проблема. Той благодари на „Булгаргаз” и „Инвест банк” за отговорното отношение, както и на министър Теменужка Петкова за съдействието при защита на интереса на сливенските потребители.