close
България

Проведе се церемония „Личност на годината“

1

В навечерието на коледните празници по традиция Община Нова Загора, по идея на кмета Николай Грозев,  определя личностите и фирмите, превърнали се в пример за подражание, посветили се с цялото си сърце на обществено значима кауза, прославили Нова Загора, тези за които през годината се е заговорило с възхищение. В красивата вечер на 17 декември, на бляскава церемония бяха отличени достойните примери за подражание. Културната проява, организирана от Община Нова Загора, съвместно с местни медии, бизнес, културни и социални институции, беше уважена от народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, областния управител Чавдар Божурски и председателя на Общински съвет – Нова Загора Георги Николов. За да се отдаде заслуженото внимание на ярките личности и успехите, които нямаше да се постигнат без тях, бяха връчени отличия в 5 категории. „Добро сърце”, „Успял млад новозагорец”, ”Обект на годината”, „Успещен бизнес партньор на годината” и „Личност на година”.

Призът „Добро сърце” заслужено бе присъден на директорката на Детска ясла – Нова Загора,  Еленка Михневаприела поколения новозагорски деца като „свои” деца. Състрадателна, винаги добронамерена, отговорна и усмихната, истински професионалист с майчино сърце, тя се радва на признателността на стотици родители,  доказала,че чистите и добри намерения винаги са увенчани с успех. Г-жа Михнева получи своята награда от заместник-кметa на община Нова Загора Ивайло Енев.
За втора поредна година, за да се стимулират най-добрите постижения и да се популяризират най-талантливите и способни млади новозагорци, беше връчено престижното отличие: „Успял млад новозагорец”. То бе връчено на Теодор Димитров от народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева.  Теодор Димитров е хореограф и режисьор, завършил в Академията за музикално и танцово изкуство – град Пловдив. Основател на студио за късометражни филми „Тракия Вижън“. Ръководител и хореограф на първата и единствена в България мъжка танцова формация сред детските колективи, завоювала многобройни отличия сред които седем първи места на национални и международни фестивали и две награди за авторска хореография.
За приз „Обект на годината“ се бориха няколко предложения – подбрани между многобройните за 2019 г. инвестиции в инфраструктурата на общината – Мемориалният комплекс „Дом на доброто” на пророка на народа Дядо Влайчо, покритата трибуна на Градския стадион „Загорец”, обновените междублокови пространства и новата детска площадка в жк „Загоре”, реновираните дворни пространства на Детските градини „Слънчице”, „Детски свят” и „Тракийче”, обновеният площад в село Любенова махала, изградената футболна площадка с изкуствена настилка в с. Кортен, обновените две улици в село Баня, новата сграда на кметството в село Караново. Наградата „Обект на 2019 година” беше присъдена на Мемориалния комплекс „Дом на доброто”, с. Коньово и символично бе връчена на кмета Николай Грозев от заместник-кмета Нина Генчева. „Успешен бизнес партньор на 2019 година” за своето дългогодишно партньорство с Община Нова Загора и спомоществователството на редици събития и инициативи стана „Маги Мебел Груп” – фирма,  крупен работодател за региона, осигуряващ устойчива заетост. Наградата беше връчена от заместник-кмета Светла Стоянова.

В края на вечерта настъпи дългоочакваният момент – обявяването на „Личност на 2019 година”. За нейн носител кметът Николай Грозев обяви директора на детска градина „Тракийче” от 1992 г., с над 33 години педагогически стаж, Златина Великова. Автор на пет стихосбирки, носител на награди от редица поетични конкурси, издала през настоящата 2019г. книгата „Ясновидецът“ – посветена на светеца от Коньово-  Дядо Влайчо и досега му с Небето и хората. Една достойна личност, която, както самата тя каза, цял живот прави това, което обича и с него с спечелила сърцата на хората.

За доброто настроение по време на церемонията „Личност на 2019 г.“ се погрижиха Мирена Йорданова и младите таланти от Формация „Димитров” и Клуб по спортни танци „Яница – Т.А.” Златомира Стоянова и Драгомир Димитров.