close
България

Проговори Хюриет Сюлейманов, убил трима младежи на пътя и избягал

556112

Хюриет Сюлейманов, който преди 3 години уби в катастрофа трима младежи край Луковит, се е опитвал да убива полицаи, като нееднократно е участвал в гонки и пукане на гуми. Това разказа Валя Гетова, майка на загиналата Цвети, пред Нова телевизия.

Той се опитва да мачка хора с колата си, това е стереотип, в който колата е част от него, обясни жената. Преди три години Хюриет, карайки без книжка, удари фатално колата с четиримата младежи. След това избяга и бе върнат от Германия. Днес Сюлейманов вече излежава присъдата си от 15 г. в Софийския централен затвор. Не иска да показва лицето си пред камера на Нова тв.

„Защото се притеснявам. Бях заплашен от родителите на загиналите“, заяви Хюриет. Разказа, че го заплашвали по интернет и Фейсбук с думите: „Циганин, ще те убием, уби ни децата!“ Бяха ме намерили, обиждат ме. «От тая гледна точка аз взех едно трудно решение, след като ме пуснаха под домашен арест, казах си, че ще излизам, защото все пак ме заплашват. Казаха ми, че съм циганин, ще ме трепят. Уплаших се да се явя на дело. Освен това приятелката ми отива да свидетелства и там, в съдебната зала, са я хванали за косата“, разказа шофьорът без книжка. Той избягал от България с автобус през Русе и отишъл при близките си в Германия. „Започнах да работя като строителен предприемач. Наемах работници да работят“, разказа Хюриет.

Арестували го в Щутгарт. Хюриет Сюлейманов разказа своята версия за катастрофата: „Тяхната кола стига до мен на 100 метра, отклоняват се от тяхното платно, удрят ме мен, в лявата страна, челно. Смятам, че експертизите, които са направени в Червен бряг са манипулирани от родителите на загиналите. Те си плащат, не аз.“ Попитан защо се е опитал да обвини приятелката си, че тя е карала, Хюриет обясни, че тя му е предложила и му казала да бяга. Разказа още, че шофира 15-16 години без книжка, защото нямал време да си изкара. Той обяви, че процесът срещу него е бил несправедлив, защото е съден без да присъства, представляван от служебен адвокат. Съжалявам много, извинявам се на родителите, завърши изповедта на Хюриет.

„Сърцата са ни разбити и съкрушени. Чувствам мъка, гняв, омерзение и погнуса от чутото“, коментира майката на Влади Галя Горанова, която заедно със съпруга си изгледа разказа на Хюриет от студиото на Нова тв.

„Хюриет е престъпник-рецидивист, убиец на деца. Уби Влади, Цвети и Ники. И осакати Иван за цял живот“. Тя отрича да са отправяни заплахи към Хюриет или приятелката му, нито да са правени опити да се влияе на експертизите за катастрофата. Опитвайки се да се спасява, той може да твърди много неща, в главата му има сценарий, защото е уплашен. Но заплахи няма как да са отправяни, коментира почернената майка.