close
България

Програма за бургаското честване на 133 години от Съединението

pametnik-burgas-syedinenie

Празнични чествания в Бургас по случай 133 години от Съединението ще стартират на 6 септември в 10:00 часа на площад „Атанас Сиреков“ с ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас.

В 10:30 часа пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк (до Военен клуб-Бургас) ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на всички герои, дали живота си в борбата за Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Ще бъдат положени венци и цветя на признателност към всички, паднали в Сръбско-българската война от 1885 г., довела до Съединението на България.

От 11:00 часа на пл. „Атанас Сиреков“ жителите и гостите на града ще могат да се включат в Празнично надиграване с участието на Клуб за български народни танци „Чанове“ – Бургас.

Ден преди празника, на 5 септември от 18:30 часа, Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ организира програма с участието на Бургаски духов оркестър, творчески и образователни работилници. Събитието ще се проведе в ж. к. „Меден рудник“, зад втората спирка на линия Т2.

133 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО

НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ С ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ

  ПРОГРАМА

6 СЕПТЕМВРИ (ЧЕТВЪРТЪК)

 10:00 часа

Площад „Атанас Сиреков“

Ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас

10:30 часа

Военен клуб – Бургас, ул. „Христо Ботев“ 48

Заупокойна молитва за загиналите в Сръбско-Българската война от 1885 година и ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметник на 24-ти Черноморски пехотен полк

 11:00 часа

Площад „Атанас Сиреков“

Празнично надиграване

С участието на Клуб за български народни танци „Чанове“ – Бургас