close
България

Продължава седмицата на здравословното хранене в Бургас

0

Седмицата за здравословното хранене под мотото „Етикет и естетика на масата – златни правила по време на хранене“ в детска градина „Морска звезда“ премина под форма на забавна демонстрация на способности и знание на децата от 3 „б“ група „Мечо Пух“. В инициативата участваха и възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“.

В актовата зала на градината се събраха учители, родители и деца, за да бъдат част от програмата, посветена на здравословния начин на живот.

Момичетата и момчетата от предучилищната група демонстрираха бързина, ловкост и точност по време на игрите. По време на заниманията те научиха как хранителните продукти достигат от фермите до домашната трапеза.

Възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм показаха пред участниците в празника как се сервира в истински ресторант, какво е нужно за правилното обслужване на клиентите и как се приготвя тристепенно меню.

Събитието бе част от седмицата на здравословното хранене в детска градина „Морска звезда“, която се провежда за пореден път с активното участие на малчуганите, техните родители и учители.