close
България

Продължава снегопочистването в Сливен с обработка на по-малките улици

snegorin-sliven

Продължава снегопочистването на улиците в Сливен. Дейностите са стартирали в 5,30 часа и ще продължат през целия ден. Доставена е допълнителна техника. По разпореждане на кмета на общината Стефан Радев машините ще извършат обход и обработка на по-малките улици в града по квартали.

Възстановено е електрозахранването във всички населени места, но ЕВН разполага с дежурни екипи, които са готови да реагират на единични аварийни ситуации и действат своевременно.

Продължава работата по пробива на пътя към Карандила през Чуката. Очаква се той да бъде отворен до края на днешния ден.

Няма регистрирани случаи на бедстващи хора и закъсали автомобили. Има връзка с всички населени места. По селата кметовете предприемат необходимите мерки за нормализиране на обстановката. От общината са преведени средствата за снегопочистване.

Членовете на общинския кризисен щаб са в непрекъсната връзка с ЕВН, полиция и Оперативния център на пожарната. Подава се обобщена информация към Областния съвет по сигурността. Общата обстановка се нормализира, но предупреждението за съобразяване с метеорологичния бюлетин и ниските температури, е в сила.