close
България

Простреляната Симона е в съзнание, вече диша сама

simona

22-годишната Симона Тодорова от Дряново, която беше простреляна в Слънчев бряг на 2-ри юни, вече диша самостоятелно, пише вестник „24 часа“.

Момичето е било изведено от медикаментозната кома и е в съзнание, има и двигателна активност, съобщиха от болницата в Бургас.

Въпреки добрите новини обаче, все още е рано да се каже дали Симона ще се възстанови, тъй като куршумът е поразил важни центрове в мозъка. Това, че има двигателна активност все още не значи, че тя ще бъде пълноценен човек. Предстои дълъг и тежък период, в който ще стане ясно дали 22-годишното момиче ще може да разбира, чува и вижда, споделиха медици.

Лекари от отделението по реанимация правят всичко възможно да върнат Симона към живота. Състоянието й е стабилизирано, но остава много тежко.

Припомняме, че Симона беше простреляна от 37-годишния Михаил Станков, който в пристъп на нервност застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина и рани тежко любимата си. 54-годишният Коста бе застрелян с 4 куршума в главата докато изчаквал Симона в мерцедеса си, спрян до комплекс „Сън вилидж“. Двамата трябвало да ходят на вечеря.