close
България

Простреляха куче с въздушна пушка

pushka-vyzdushna

На 11.08.т.г. около 19.10 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за простреляно с въздушна пушка куче в района на вилната зона на парк «Росенец» – установено е, че кучето е двугодишно, порода «немски шпиц» и е собственост на 40 годишна бургазлийка. По нейни данни извършителя на стрелбата, който бил в компанията на млада жена, се оттеглил с лек автомобил «Опел Тигра», с бургаска регистрация.

Своевременно отзовалите се на сигнала полицейски служители спрели в близост до хижа «Странджа» в парк «Росенец», въпросния лек автомобил, като констатирали, че същият е шофиран от 32 годишната криминално проявена бургазлийка Н.В., придружавана от криминално проявения Д.М., 33 годишен от Бургас.

В автомобила е открита въздушна пушка заедно със седем сачми, за която не са представени документи. Водачката Н.В. е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества, като дрегера отчел – 0,6 промила алкохол в издишания въздух, а нарко-дрегера положителна проба за употреба на канабис и опиати. Н.В. е задържана за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство.

След разговори с очевидци на стрелбата по кучето е констатирано, че извършител е Д.М., който също е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои простреляното куче да бъде заведено при ветеринар за изваждане на заседналата в гръдната област сачма от въздушната пушка.