close
България

Протестиращи животновъди и тютюнджии си искат субсидиите

kravi-ferma

Тютюнопроизводители и животновъди излязоха отново на протест пред Министерство на земеделието, съобщава bTV. Фермерите са недоволни заради неизплатени субсидии. Някои от тях са на ръба на фалита.

Припомняме, че фермерите излязоха на протест и миналата седмица. Тогава на моменти напрежението ескалира и земеделците дори опитаха да щурмуват входа на министерството. След няколко часа те пренесоха протеста си пред президентството.

В бездействие и липса на комуникация бе обвинен служебният земеделски министър Христо Бозуков. Атаката бе отправена от Живко Желев от Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

Много от протестиращите е трябвало да получат парите си до Нова година. Те са недоволни, че от другата страна срещат мълчание или най-много призив да изчакат.

Недоволните твърдят също, че субсидиите се разпределят в полза на райони, където трябвали гласове на определени политически сили. Хората споменаха района на Сатовча, без да уточняват за кои партии става въпрос.

Фермерите са категорични, че протестът им не е политически. Те се разграничиха от всякакви политически пристрастия и настояха да си получат субсидиите. /news.bg