close
България

Проф. Георги Рачев: Започва затопляне от следващата седмица

georgi rachev

И днес, и утре ни очаква студ. В неделя примката малко се разхлабва и започва бавно, постепенно затопляне, а от четвъртък направо ще скочим с още три-четири градуса. Сутрин ще има едни леки отрицателни температури, а през деня ще бъдат положителни и няма да ги има тези ледени дни. Това коментира в BTV „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев. Скиори и почиващи в планините ще се радват на безкрайно много слънце, посочи още той.

Днес навън сутринта дори беше по-хладно от вчера, защото има един тихичък ветрец, който много бързо накара едни мравчици да минават по раменете ни. Минималните температури днес са по-високи от вчера, обясни проф. Рачев.

Топъл фронт – студен фронт, топъл фронт – студен фронт. В понеделник ще премине поредният фронт, което ще доведе до валежи. Особено във вторник, в ниското ще бъдат от дъжд, а над 1500-1600 метра – смесени, посочи климатологът.

След това идва западен пренос и максималните температури ще се повишават още малко, на места ще бъдат и двуцифрени, отбеляза проф. Рачев.