close
Спорт

Първият Street Workout турнир в Бургас ще се проведе на 1 април

fitnes na otkrito

Стрийт фитнес или уличен фитнес (от англ. Street Workout и Street Fitness) е спорт, включващ силови и гимнастически упражнения на улична площадка. Основните уреди са лост, успоредка и земя, но могат да се извършват упражнения и на халки, т. нар „маймунски лост“ (от англ. Monkey bar), ръкохватки и др.

Това е сравнително нов спорт, който възниква 2008 година в САЩ, а в България придобива популярност през 2012 г.

Ангел Доганов и Стефан Скробански са две млади бургаски момчета, които се занимават с street workout и чиято мечта и цел е популяризирането на спорта, както и споделяне на придобития опит с други млади хора, които се интересуват от него.

Ангел Доганов е на 21 години и има 5 години опит в спорта Street Workout. Той има отличия за първи места на няколко турнира, както и 3 месеца опит, като професионален цирков акробат.

Стефан Скробански е на 20 години и има 6 години опит в спорта. Също така е бил и партньор на Ангел в цирковата акробатика. Има амбиции да стане треньор по спортна гимнастика.

Двете момчета имат една мечта – провеждане на турнир по Street Workout в Бургас. С един любителски клип и много споделяния в социалната мрежа, тяхната мечта става реалност.

Тук можете да видите и клипа:  https://www.facebook.com/acroacho/videos/197653910983363/

Благодарение на тяхното упорство и непоколебимост, турнирът вече е факт и е ще се проведе на 1 април в двора на ОУ „Любен Каравелов“.

Победителите ще получат за 1-во място – Pull up board, 100 лв. купа и медал, 2-ро място – Pull up board small, 50 лв. и медал и 3-то място – паралетки /стойки/, медал и бонус награди.

Турнирът ще се проведе с подкрепата на инициативата „Бургас харесва младите“.

Ето и регламента:

Категории: момчета до 17 години и мъже над 17 години.

Всеки участник ще има на разположение 3 минути за първия сет. За втория решителен сет ще се класират най-добрите от първия сет.

Съдиите ще оценяват в следните категории:

Статика – планчове, везни и др.
Динамика – тя се разделя на подкатегории:
Динамични силови – задни силови, набирания в предна и т.н.
Динамични акробатични – всички упражнения, които се изпълняват само с инерцията на тялото (360, shrimp flip и т.н)
Динамични комбинации – тук съдията ще гледа за комбинации от всички категории и подкатегории ( за макс. брой точки трябва да се изпълнят поне по два елемента от всички категории и подкатегории)

Записването започва от 10:00 часа в двора на ОУ „Любен Каравелов“, а самият турнир – в 11:00 часа.

Носете лични карти!

 

За повече подробности и информация за съдии и награди: Ангел Доганов – 0888 978 550.