close
България

„Пътна полиция”-Сливен със засилени проверки за използване на обезопасителни колани

proverki-kat-sliven

От 13 до 19 март сектор “Пътна полиция”-Сливен провежда кампания по безопасност на движението, която предвижда засилени проверки за използване на обезопасителни колани от водачи и пътници на МПС, системи за сигурност на деца, както и каски на водачи на мотоциклети. Акцията е в рамките на европейска кампания по линия на TISPOL.

От началото на кампанията пътните полицаи са констатирали 34 нарушения. Санкционирани са 29 водачи и пътници, които не са поставили обезопасителните колани. Съставени са актове на 5 водачи, които не са използвали системи за обезопасяване на децата в автомобилите.

При днешния широкообхватен контрол на бул. „ Банско шосе”, срещу сградата на КАТ, за времето от 08,00 до 11,00 часа са съставени 16 акта за колани и 3 за деца, превозвани без обезопасителни системи.

От „Пътна полиция” апелират към използване на обезопасителните колани, на всички места в автомобилите, тъй като това оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътни инциденти.