close
България

Разбиха група за нелегална продажба на тютюн в Бургаско

tutun

Служители на Главна дирекция “Гранична полиция” неутрализираха организирана престъпна група за нелегална обработка и продажба на тютюн в Бургаска област.

Операцията е била проведена под ръководството на прокурор от Специализираната прокуратура. Целта на акцията е била да се предотврати дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с нарязване, съхранение и продажба на нарязан тютюн без платен акциз, съобщиха от пресцентъра на ГД „Гранична полиция“.

В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания на девет адреса и превозни средства. В село Брястовец и в бургаския квартал Лозово граничните полицаи са открили и иззели две самоделни машини за рязане на тютюн. Намерени са бали и голямо количество нарязан тютюн. Стените в помещението в Брястовец са шумоизолирани с вата, за да не се чува работата на машината. Иззети са също мобилни телефони, електронни везни, документи, свързани с продажбата на тютюн, компютърни конфигурации и товарен автомобил.

По образуваното досъдебно производство в Главна дирекция “Гранична полиция” са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, назначени са експертизи. В процесуално качество на обвиняеми за извършени престъпления са привлечени шестима мъже от Бургас.

Работата по документиране на престъпната дейност на организираната престъпна група продължава.