close
България

Разбиха наркооранжерия в Бургас

marihuana

Наркооранжерия е била разбита в Бургас. Тя е била собственост на 31-годишен мъж. Той е бил задържан вчера около 07:50 часа в близост до училище „Св. Княб Борис I“ в комплекс „Възраждане“.

При извършения личен обиск на мъжа в него е открита суха зелена тревна маса – марихуана. Претърсен е бил и обитаваният от него апартамент, разположен на улица „Св. Климент Охридски“. Там е открито помещение, пригодено за оранжерия.

Намерено и иззето е цялостно оборудване и съоръжения (кварцови лампи, трансформатори, таймери, въздуховоди, вани и туби с течни торове, както и близо сто пластмасови саксии с конопено растение с приблизителна височина от 30-40 см.). 31-годишният криминално проявен и осъждан мъж е бил арестуван за срок от едно денонощие.

Вторият задържан мъж е на 32 години. Той също е криминално проявен и осъждан. Той е бил арестуван в района на блок 69 в комплекс „Меден рудник“.

Извършено е било претърсване на дома му, като там е бил открит стъклен буркан със суха зелена тревна маса с тегло от около 200 грама. Претърсен е бил и негов имот в село Изворище. Там пък е била намерена найлонова торба със суха зелена тревна маса с тегло около 500 грама. Така общо открият канабис е с тегло около 700 грама.
Бургазлията е бил задържан за срок от 24 часа.

По двата случая са образувани бързи производства.