close
България

Разбиха ферма за канабис в Бургас

kanabis

Близо 50 кг зелена тревна маса /канабис/ и 2,5 кг суха зелена тревна маса /канабис/ са намерени и иззети при претърсване в частен апартамент, разположен на ул. „Цар Симеон“ в Бургас, обитаван от братята И.Б., 31- годишен и В.Б., 34- годишен, съобщават от ОДМВР.

При претърсването, осъществено от служители на Първо Районно управление – Бургас, е открито специално пригодено и оборудвано с техника помещение, като са иззети: рефлекторни лампи, трансформатори, влагоабсорбатор и климатична система, 64 саксии с конопени растения /всяко с височина около 200 см/.

В хола на апартамента са намерили и иззели: топче с тревна маса /канабис/, тревисти растения, съцветия, стебла и листна маса, стръкове със зелена листна маса /канабис/, съхранявани в чувал, саксия с канабисово растение с височина 50 см, както и три лампи.

В спалнята на апартамента са открити пет буркана, съдържащи зелена суха тревна маса /канабис/, като общото количество иззета суха и зелена тревна маса е с общо тегло от рекордните – 52.5 кг.

В жилището са задържани братята И.Б. и В.Б., както и 32 годишния А.С. от Бургас. Към момента спрямо И.Б. е повдигнато обвинение, като е определена парична гаранция в размер на 5 000 лв. Предстои повдигане на обвинения и спрямо втория брат.

Работата по случая продължава под прякото ръководство и надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.