close
България

Разкрити кражби в Бургас

policiq

Служители от Районно управление – Поморие задържали 31-годишен помориец, извършител на следните кражби :

– в края на м. ноември миналата година от складовите помещения на частна поморийска фирма, помориецът откраднал : LCD телевизор, три неразпечатани бутилки с алкохол от различни марки, 22- луканки, макара ел. кабел, както и др. ел. инструменти

– в началото на м. февруари тази година, чрез взломяване на прозорец, помориецът проникнал в манастир «Свети Георги» в Поморие, като откраднал сумата от 360 лв. от кутия за дарения, монтирана в храма

31-годишният мъж направил пълни самопризнания, като е привлечен в качеството на обвиняем за извършените престъпления. Задържан е за срок до 72 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Районно управление – Поморие.

В резултат на бързите полицейски действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на велосипед на стойност 767 лв., собственост на 29-годишен мъж, осъществена на 17.02.т.г. от партерното помещение на ул. «Михаил Герджиков», е установен извършителя на деянието – това е 33- годишен криминално проявен бургазлия. Същият е задържан от  служители на Второ Районно управление – Бургас. 33-годишният бургазлия направил пълни самопризнаия и върнал откраднатия велосипед. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

На 17.02.т.г. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за кражба от строителен обект, разположен в близост до магазин «Лидл» в к-с «Меден Рудник», при която са отнети два перфоратора и други строителни инструменти на обща стойност 1 500 лева. В резултат на бързите полицейски действия са установени извършителите на кражбата : това са двама криминално пробявени бургазлии / на 20 и 23 години/, които върнали откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

Служители от Четвърто Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на перфоратор, иглен вибратор за бетон, три макари имножество кабели, осъществена на 20.02.т.г. от новострояща се сграда в с. Маринка – това е 29-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Царево, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.