close
България

Разкрити кражби в Сливенско

полиция-policiq

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 34-годишна жена за престъпление против парично – кредитната система. Полицейските служители започват работа по случая на 16 май, след получено заявление от жена на 62-годишна жена от село Градец. На 11 май, в района на кооперативния пазар в град Сливен неизвестен извършител е откраднал чантата на заявителката, съдържаща документи, лични вещи и дебитна карти заедно с пин-код, от която е изтеглена значителна парична сума. След проведените издирвателни действия за извършеното престъпление е задържана криминално проявена жена на 34 години от град Сливен. Тя е направила самопризнания и е върнала изтеглените пари. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Криминалисти от участък „Надежда“ са задържали извършител на кражба на златни накити. За времето от 19 до 23 май 20-годишен криминално проявен мъж е проникнал в жилище в квартал „Надежда“ и е откраднал златен накит с тегло 48 грама. След проведените издирвателни действия извършителят е установен и първоначално задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

Трима са задържани от служители на участък „Надежда“ за кражба на вещи от частен имот. За времето от 16 до 23 май от жилище в квартал „Надежда“ са откраднати телевизор, конверторна печка, музикална тонколона и други вещи. След проведени издирвателни действия за извършената кражба са задържани две момчета на 19 години и непълнолетно 16-годишно момче от същия квартал. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Част от вещите са иззети и предадени. Работата по случая продължава.

Служители на участък „Градец“ са задържали двама за кражба на вещи от лек автомобил „КИА“. Заявлението е получено на 24 май. От автомобила, паркиран в частен имот в село Градец и откраднат аудио плейър на стойност 200 лева. За извършеното престъпление са задържани мъж на 25 години и 15-годишно момче от същото село. Те са направили самопризнания и са върнали откраднатата вещ. Работата по случая продължава.