close
България

Разкрити кражби в Сливен

policiq

Служители на РУ-Сливен са задържали извършителите, откраднали тротинетка от частен имот в град Сливен. Превозното средство е върнато на собственика. Кражбата е заявена на 29 ноември. След извършени процесуално-следствени и издирвателни действия извършителите са установени още същия ден. Те са двама мъже на 19 и 20 години от град Сливен, криминално проявени. Задържани са за 24 часа. Направили са самопризнания и са предали откраднатата вещ. Работата по досъдебното производство продължава.

Криминалисти на РУ-Сливен са разкрили кражба на парична сума от частен имот в квартал „Надежда“ при специализирана операция. Акцията е проведена на 30 ноември на територията на квартала и индустриалната зона на град Сливен с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността. В хода на акцията е разкрита кражба, заявена на 27 ноември. Открадната е парична сума над 3000 лева от частен имот в същия квартал. Извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявен мъж на 21 години, направил е самопризнания и е върнал част от откраднатите пари.
По време на операцията е получен сигнал за кражба на златен накит от заложна къща в квартала. Извършителят е използвал невниманието на служител в обекта и е откраднал златен пръстен с тегло около 6,5 грама, на стойност 450 лева. По случая е образувано досъдебно производство.