close
България

Разкрити престъпления и задържани при поредната операция на полицията в Сливенско

policiq

Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност, наркоразпространението, незаконният добив на дървесина, нерегламентирана продажба на акцизни стоки, опазване на обществения ред и пътна безопасност, е проведена на територията на ОДМВР-Сливен. Операцията е 24-часова и е проведена на 28 март от екипи на ОДМВР-Сливен, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, със съдействието на сектор „Специални тактически действия“, „Зонално жандармерийско управление“- Бургас, РИОСВ- Стара Загора  и РДГ-Сливен. Извършени са проверки на превозни средства, лица, търговски обекти, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, търговски обекти, зали за хазарт, заведения и други.

В поделенията на ОДМВР-Сливен с полицейска мярка до 24 часа са задържани  8 лица. Разкрити са 11 престъпления- домови кражби /вещи, мобилен телефон/, кражба на метални елементи от производствен цех, неправомерно теглене на пари от дебитна карта, притежание на наркотични вещества, кражба на дърва за огрев от Общински горски фонд в местността „Блягорница“ до град Твърдица, съхранение на дърва за огрев без превозен билет и КГМ в село Градец и други.

По времена операцията са установени и задържани три малолетни момчета за унищожаване на стъклопакет на сграда в село Мокрен и едно малолетно момче за повреждане на фигурка, част от националната кампания „Пресичай безопасно с Боби и Кели”, поставена с цел пътна безопасност на кръстовище в град Сливен.

В хода на операцията служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-ОДМВР-Сливен, съвместно със служители на  РИОСВ- Стара Загора,  са извършена проверка на имот в землището на квартал „Речица“ в град Сливен, в който се осъществява разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. При извършената проверка са установени голямо количество излезли от употреба автомобили /над 80 броя/, както и части от автомобили. За резултатите от проверката е изготвен  констативен протокол и са издадени предписания.

По линия на пътната безопасност са проверени 772 превозни средства и 1016 лица. Съставени са 114 акта, 159 фиша и 15 ел. фиша.

22-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена по време на операцията в град Твърдица. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат.