close
България

Разкрити престъпления, притежание на дрога и задържани за управление на МПС след употреба на наркотици в Сливенско през почивните дни

policiq

Криминалисти на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен са задържали 61-годишен мъж, който се е опитал да прокара в обръщение неистинска банкнота с номинал 100 Евро. Той е установен и задържан незабавно след получаване на сигнала на 28 април. По случая е образувано досъдебно производство.

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали двама мъже и една жена за грабеж. Заявлението е подадено от мъж на 47 години.  На 27 април, на бул. „Хаджи Димитър“ в град Сливен трима криминално проявени – двама мъже на 37 и 36 години и 34-годишна жена, след като са използвали сила са отнели от заявителя сумата от 30 лева. В резултат на проведените издирвателни действия за по-малко от 24 часа извършителите са установен и задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на сектор „Криминална полиция“ и участък „Петолъчка“към РУ-Сливен  са задържали трима за кражба от частен имот в село Камен. През нощта на 27 срещу 28 април 39-годишна жена и двама мъже на 21 и 39 години от Сливен са проникнали в жилището на 62-годишна жена в село Камен и са откраднали златни накити, мобилен телефон и сумата от 70 лева. След получаване на сигнала са проведени незабавни издирвателни действия като за броени часове извършителите са установени и задържани. Предметите обект на кражбата са намерени и предадени. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на РУ-Нова Загора са установили притежание на наркотични вещества. На 29 април в игрална зала в град Нова Загора е извършена проверка на двама мъже на 40 и 24 години от новозагорския квартал „Шести“. В тях са намерени пликчета, съдържащи вещества, които при теста са реагирали на хероин и метамфетамин. Двамата са отведени в РУ-Нова Загора и задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.