close
България

Разкриха кражби в Бургаско

policiq

Служители от Районно управление – Камено установили извършителите на кражбата на : миш-пулт, четири тонколони и микрофон / всичко на обща стойност 1 000 лева/, собственост на 55- годишен мъж от с. Русокастро, осъществена за времето от средата на месец юни до 10.00 ч. на 13.08.т.г. от къщата на 32- годишния му син, разположена в същото село – това са 48- годишен криминално проявен и осъждан айтозлия и 20- годишна криминално проявена жена от с. Русокастро. Задържаните направили пълни самопризнания и върнали откраднатите вещи. Установено е, че двамата задържани са извършители и на кражбата на : бензинов моторен трион и ъглошлайф / на обща стойност 350 лева/, собственост на 55- годишен мъж от с. Русокастро, отнети в средата на юли месец от гаражно помещение. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Районно управление – Камено.

В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР- Бургас и Пето Районно управление – Бургас по отношение кражбата на сумата от 18 000 лева, метален сгъваем нож и тенис фланелка, собственост на 48- годишен мъж от Елин Пелин, осъществена на 12.08.т.г. от хотелската му стая в кв. „Сарафово”, е установен и задържан извършителя на деянието – това е 44- годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания. Намерена и иззета е голяма част от откраднатата сума. Бургазлията е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 ч. Работата по документиране на престъплението продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Служители от Първо Районно управление – Бургас задържали 31- годишен криминално проявен бургазлия, който на 11.07.т.г. край езерото „Вая” откраднал мобилен телефон, собственост на 65 годишна бургазлийка. Установено е, че бургазлията в съучастие в 28- годишен криминално проявен, също от кв. „Победа”, на 25.07.т.г. откраднали от местност край езерото „Вая” мъжка чантичка – тип „паласка”, собственост на 44- годишен бургазлия, съдържаща : три мобилни телефона и лични документи. Бургазлиите направили пълни самопризнания и върнали четирите откраднати мобилни телефони.