close
България

Разкриха кражби в Бургаско

policiq

Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на мобилен телефон на стойност 250 лв., собственост на 37-годишен мъж от Добрич, осъществена на 29.10.т.г. в района на централната ж.п. гара в Бургас – това е 38- годишен криминално проявен мъж от Сливен. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас по отношение кражбата на таблет на стойност 500 лв., собственост на 49- годишна жена от кв. «Черно море», осъществена  на  08.10.т.г. около 22.00 ч. от кафене, разположено на ул. «Пирин» в квартала, е установен извършителя на деянието – това е 18-годишен младеж от кв. «Рудник», който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия таблет. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на мобилен телефон на стойност 650 лв. от хипермаркет, разположен в к-с «Изгрев», осъществена около 19.00 ч. на 20.10.т.г. – това е 43-годишен криминално проявен мъж от Карнобат, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия телефон. Работата по случая продължава от служителите на Пето Районно управление – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на златен пръстен с тегло около 2,5 грама, осъществена около 08.48 ч. на 24.08.т.г. от заложна къща, разположена на ул. «Чаталджа», е установена извършителката на деянието – това е 20-годишна жена от бургаския квартал «Победа», която направила пълни самопризнания и върнала откраднатия пръстен. Работата по случая продължава.

На 08.11.т.г. около 09.00 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за извършена кражба от таксиметров автомобил, паркиран до пункт за изкупуване на черни и цветни метали на бул. «Захари Стоянов» на изхода за Средец в ж.к. «Меден Рудник» – установено е, че час по-рано 56-годишния таксиметров водач бил нает от младеж и момиче, които поскали да ги откара от бл. 100 в ж.к. «Меден Рудник» до въпросния пункт за метали, а впоследствие обратно до кръстовището на ул. «Въстаническа» с ул. «Петрова нива». След излизането на двамата от купето на автомобила, водачът установил липсата на работния си таблет. В резултат на бързите полицейски действия са установени извършителите на деянието – това са 31-годишен криминално проявен бургазлия и 17-годишна бургазлийка. Констатирано е, че пряк извършител на кражбата е момичето, което продало таблета на 30-годишен бургазлия / откраднатата вещ е намерена и иззета/. Бургазлийката е задържана за срок до 24 часа със заповед за полицейско задържане. По случая е образувано бързо производство.