close
България

Разкриха кражби в Бургаско

policiq

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Карнобат на 28.01.т.г. около 06.00 ч. в с. Екзарх Антимово, общ. Карнобат е задържан 28- годишен криминално проявен мъж от селото, който на 27/28.01.т.г., чрез взломяване на две входни врати проникнал в сградата на бившата здравна служба в с. Екзарх Антимово и откраднал вещи от медицинското оборудване. Мъжът е арестуван, като с постановление на Бургаска районна прокуратура срока на задържането му е удължен до 72 часа.

Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на взломната кражба на : дърва за огрев, буркани със зимнина и множество дрехи, осъществена на 26.01.т.г. от частен дом, разположен на ул. «Мадара», обитаван от 71- годишен бургазлия – това е 29- годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Спрямо бургазлията е взета мярка «задържане до 72 часа» с постановление на Бургаска районна прокуратура.

В резултат на полицейските действия на служители от Участък «Победа» при Първо Районно управление – Бургас са установени извършителите на кражбата на външното тяло на климатик, монтирано на склад за рибни продукти, разположен на ул. «Байкал», осъществена за времето от 22.01.т.г. до 25.01.т.г. – това са трима криминално проявени бургазлии на възраст от 17 до 28 години, и тримата от кв. «Победа», които направили пълни самопризнания и върнали части от откраднатата вещ. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.