close
България

Разкриха кражби в Бургаско

policiq

В резултат на допълнителните полицейски действия спрямо задържания от служителите от Районно управление – Поморие криминално проявен и осъждан 31- годишен помориец, извършител на две кражби / на LCD телевизор, три неразпечатани бутилки с алкохол от различни марки, 22 луканки, макара ел. кабел, както и др. ел. инструменти, осъществена в края на м. ноември миналата година от складовите помещения на частна поморийска фирма и на сумата от 360 лв. от кутия за дарения, монтирана в храм «Свети Георги» в Поморие, осъществена в началото на м. февруари тази година, чрез взломяване на прозорец/, е установено, че същия е извършител и на други криминални деяния :

– на 25.10.м.г., чрез взломяване на прозорец проникнал в частна къща в кв. «Рудник», обитавана от 44- годишен бургазлия, като отнел тонколона и аудио уредба

– на 13/14.12.т.г., чрез счупване стъклото на външната входна метална гаражна врата проникнал в магазин за хранителни стоки, разположен в кв. «Рудник», откъдето откраднал хранителни продукти на обща стойност около 300 лв.

31- годишният мъж направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на ОДМВР – Бургас

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Малко Търново са задържани извършителите на кражбата на телевизор и далекоглед, собственост на 65-годишен бургазлия, осъществена за времето от 08.02.т.г. до 17.02.т.г. от наследствената му къща в с. Евренозово – това са 21-годишен криминално проявен мъж от Камено и 20-годишен бургазлия, които направили пълни самопризнания и върнали откраднатите вещи. Установено е, че, 21-годишният мъж от Камено е извършител и на втора кражба – на сумата от 300 лв. от портфейла на 20-годишен свой съгражданин. Мъжът направил пълни самопризнания и възстановил отнетата парична сума. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата задържани продължава.

На 22.02.т.г. в Районно управление – Средец е получено съобщение за кражба на : два телевизора, перфоратор, пердета, килим, кафемашина и други битови вещи, осъществена от частна къща в с. Дебелт, обитавана от 33-годишен мъж – в резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деянието – това е 20- годишен криминално проявен мъж от същото село, който е задържан за срок до 24 часа. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. По случая е образувано бързо производство.