close
България

Разкриха кражби в Бургас

policiq

На 05.03.т.г. около 18.00 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от 39-годишна бургазлийка, работеща като касиер в магазин, разположен на ул. «Георги Кирков» за това, че двама непознати, чрез заплаха и опит за нанасяне на удар, отнели бутилка уиски. В резултат на бързите полицейски действия е задържан единият от извършителите на деянието – това е 27-годишен криминално проявен мъж от Сливен, у когото при извършения личен обиск е открита отнетата бутилка алкохол. По случая е образувано бързо производство.

Служители от Второ Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на велосипед, собственост на 39-годишен бургазлия, осъществена за времето от 22.02.т.г. до 28.02.т.г. от етажна площадка на вход в бл. 9 в ж.к. «Славейков» – това е 50-годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия велосипед. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление – Бургас по отношение кражбата на мобилен телефон, собственост на 60- годишна жена от с. Вършило, осъществена на 16.11.м.г. около 11.00 ч. в магазин «Билла» – «Трапезица», е установен извършителя на деянието – това е 31-годишен мъж от созополското село Зидарово, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия телефон. Работата по документиране на престъпната дейност на задържания продължава от служителите на Второ Районно управление – Бургас.

Служители от Четвърто Районно управление – Бургас установили извършителите на кражбата на велосипед, собственост на 67-годишен бургазлия, осъществена на 06.03.т.г. около 13. 10 ч. от района пред магазин «Болеро», разположен срещу училище «Петко Росен» в к-с «Меден рудник» – това са двама 23- годишни криминално проявени и осъждани бургазлии. Откраднатият велосипед е намерен и иззет. Работата по цялостно документиране на случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.