close
България

Разкриха кражби в Бургас

policiq

Служители от Пето Районно управление – Бургас със съдействието на служители от Участък «Победа» при Първо Районно управление – Бургас задържали 37-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия от кв. «Победа», който на :

– 14.04.т.г. от строителен обект, разположен на ул. «Ангел Димитров» в кв. «Сарафово», откраднал : две миксер-бъркалки, два перфоратора, ъглошлайф, два пистолета за пяна и 30 м. кабел / всичко на обща стойност около 800 лева/

– на 18.04.т.г. от строителен обект, разположен в кв. «Сарафово», откраднал : 300 сферични ППР кранове с различни размери на обща стойност около 2 400 лева

– на 09.05.т.г. от частен имот, разположен на ул. «Манастирска» в кв. «Сарафово», собственост на 36 годишен бургазлия, откраднал : 20 гранитни стъпала на стойност 1 200 лв.

Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. Цялостното документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас по отношение кражбата на златни и сребърни накити от различни видове / с приблизително тегло 1,150 кг./, осъществена на 09.05.т.г. от частно жилище, разположено в к-с «Съни Хил» в ж.к. «Меден Рудник», е установен и задържан извършителя на деянието – това е 31-годишен мъж от созополското село Крушевец, който направил пълни самопризнания и посочил заложните къщи, в които продал отнетите накити / част от тях са намерени и иззети/. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на куфар с дрехи, парфюми и зарядни устройства, собственост на 42-годишна пловдивчанка, осъществена на 04.04.т.г., когaто спряла за престой с лекия си автомобил «Мерцедес», с пловдивска регистрация, в района на отбивката за магазин «Аутлет» в посока Бургас – това е 62-годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.