close
България

Разкриха кражби в Бургас

policiq

Служители от Районно управление – Созопол задържали 24-годишен криминално проявен мъж от с. Звездец, общ. Малко Търново, който от началото на годината извършил три кражби от частни домове в с. Габър. Мъжът направил пълни самопризнания. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Районно управление – Созопол.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Айтос по отношение кражбата на дамско портмоне, съдържащо лична карта и сумата от 105 лв., собственост на 73-годишна айтозлийка, осъществена на 30.12.м.г. в района на кооперативния пазар в Айтос, е установен извършителя на престъпното деяние – това е 59-годишен айтозлия, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

На 11.01.т.г. в Районно управление – Средец е получено съобщение от 52-годишен мъж от Средец за това, че от собствения му микробус «Форд Транзит», с бургаска регистрация, са откраднати : разтегателна градинска ножица и газова бутилка с вместимост 20 литра с прикрепен към нея редуцил-вентил. В резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан извършителя на престъплението – това е 18-годишен криминално проявен младеж от с. Факия, общ. Средец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на портмоне със сумата от 250 лв., собственост на 35-годишна бургазлийка, осъществена на 08.01.т.г. от магазин за спортни стоки, разположен на ул. «Транспортна» – това е 49-годишен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата парична сума. Работата по случая продължава.