close
България

Разкриха кражби в Сливенско

policiq

Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали 29-годишен мъж, извършил серия от домови кражби. В средата на месец март са получени заявления за кражби на битова техника, лични вещи и покъщнина от два имот в град Сливен. След проведените издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 29 години от град Сливен, криминално проявен и осъждан за същото престъпление. В хода на разследването се установява, че той е съпричастен и към извършването на други две кражби от имоти в квартал „Надежда“. Отведен е в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. Доброволно е предал част от инкриминираните вещи. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

Криминалисти от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са задържали извършител на кражба от частен имот в сливенското село Горно Александрово. Сигналът е подаден на 25 март от 50-годишния собственик, който е намерил имота с разбита входна врата и е установил липсата на моторен трион марка „Husgvarna“. След проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е мъж на 45 години от град Сливен, криминално проявен. Задържана е за 24 часа. Доброволно е предал откраднатата вещ. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

22-годишен мъж е задържан за кражба на мъжка чанта, съдържаща мобилен телефон и ключове. Кражбата е заявена на 27 март. След проведените незабавни издирвателни действия от служители на РУ-Сливен извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявен и осъждан на 22 години от град Сливен. Задържана е за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.