close
България

Разкриха кражби в Сливен

policiq

За кратко време криминалисти на РУ-Сливен са разкрили две кражби на пари, извършени в края на миналата седмица. На 27 октомври, след получен сринал за джебчийска кражба в района на автогарата в град Сливен, са задържани двама мъже на 27 и 30 години. Около 14,00 часа същия ден двамата в съучастие са откраднали портмоне, съдържащо сумата от 500 лева, лични документи и дебитна карта, собственост на 32-годишна жена. Извършителите са от град Сливен, криминално проявени и многократно осъждани. Първоначално са задържани за 24 часа. Откраднатите вещи са възстановени в цялост. По случая е образувано досъдебно производство.

31-годишен мъж е задържан след получен сигнал за кражба на сумата от 7000 лева. Престъплението е извършено сутринта на 28 октомври от хотел в град Сливен. След получения сигнал и проведените незабавни издирвателни действия, малко по-късно през деня, извършителят е задържан. Той е криминално проявен 31-годишен мъж от град Сливен. Задържан е за 24 часа. Възстановени са 5900 лева и върнати на собственика. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Служители на РУ-Сливен работят по сигнал за кражба от имот в сливенския квартал „Надежда“. За времето от 15 до 29 октомври неизвестен извършител е проникнал през отворен прозорец в имот, собственост на 31-годишен мъж и е извършил кражба на битова техника. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.