close
България

Разкриха серия от кражби в Сливен

policiq

Петима са задържани от служители на участък „Надежда“ за кражба от склад на фирма в индустриалната зона на град Сливен. Кражбата е заявена на 15 март. От обекта са откраднати тръби, капаци и кранове от неръждаема стомана и други вещи. Петимата са установени и задържани в хода на специализирана операция на 17 март. Направили са самопризнания и са предали част от откраднатите вещи. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

35-годишен мъж е задържан за кражба на мобилен телефон. Заявлението е подадено на 15 март. 35-годишният мъж е проникнал през незаключена входна варта в жилището на 65-годишна жена в град Сливен и е откраднал мобилен телефон „Huawei Y5“. Задържан е за 24 часа. Направил е самопризнания и е върнал открадната вещ. Работата по случая продължава.

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали трима мъже за кражба и причиняване на материални щети. През нощта на 12 срещу 13 март задържаните са проникнали във фирмена база в индустриалната зона на град Сливен и са нанесли материални щети по шест товарни автомобила и един багер. Извършили са кражба на различни по вид инструменти. Тримата са установени и задържани в хода на специализирана операция на 17 март. Направили са пълни самопризнания и са върнали част от инкриминираните вещи. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава от служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен.