close
България

Разкриха серия от кражби, има задържани

policiq

Криминалисти на РУ-Сливен са разкрили серия от кражби при операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността. Акцията е проведена за времето от 2 до 4 декември на територията на град Сливен и общината. Шестима са задържани. Част от инкриминираните вещи са върнати на собствениците.

На 2 декември служители на участък „Петолъчка“ са задържали четирима криминално проявени мъже, извършили кражба на инструменти от имот в местността „Кютюклюка“, край град Сливен. Откраднати са 9 броя акумулатори, 3 броя удължители, трифазна помпа, метални тръби и други вещи, собственост на 40-годишен мъж от град Сливен. Задържаните са на 36,33,25 и 22 години от град Сливен. Направили са самопризнания. Работата по досъдебното производство продължава.

22-годишен е задържан за кражба на хранителни продукти от магазин в град Сливен. За времето 18 до 11 ноември той е откраднал шоколадови изделия на стойност 160 лева. Работата по разкриване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

37-годишна жена е задържана за кражба на златни накити. Кражбите са извършени за времето от 25 до 28 ноември от магазин и заложна къща в сливенския квартал „Надежда“. Като е използвала невниманието на служителите в обектите тя е откраднала златни обеци и златен пръстен на обща стойност около 1000 лева. Първоначално е задържана за 24 часа. Част от вещите са предадени доброволно. Работата по случая продължава.